Over Heilige Boontjes

Over Heilige Boontjes

Bij Heilige Boontjes maken we van de beste en eerlijkste koffiebonen onze koffie. Boer én barista krijgen van ons een kans. Niet omdat we heilig zijn, maar omdat
we geloven in een samenleving waarin iedereen een kans én een heerlijk bakkie koffie verdient.

Bij Heilige Boontjes re-integreren jongeren op een duurzame manier. Hier krijgen ze de kans om hun kwetsbaarheid om te zetten in kracht, en hun leven weer inhoud en zin te geven. Marco en Rodney startten Heilige Boontjes in 2015 en hielpen in de afgelopen jaren meer dan 120 kwetsbare jongeren om hun leven weer zin en inhoud te geven.

Hoe het begon

Wat krijg je als een agent en een ouwe boef besluiten dat re-integratie beter, duurzamer en vooral leuker kan? Dan krijg je Heilige Boontjes en wel het soort waarvan je straffe bakkies troost kan zetten. 

Marco is agent en pedagoog, Rodney is re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer. Als geen ander weten ze hoe moeilijk het is een leven weer op de rails te krijgen. Zij doen dit met koffie in een oud politiebureau waar je ook nog eens heerlijk kan ontbijten, lunchen en dineren. Je kan er zelfs een biertje of een wijntje bij bestellen. 

Bij Heilige Boontjes werken we samen met jonge Rotterdammers met een randje.

De meeste mensen zien deze jongeren als kansloos, wij als kansrijk. Daarom werken juist deze Rotterdammers bij ons in het bedrijf; niet een paar maar gewoon iedereen.

Samen doen we alles, we branden en schenken onze eigen koffie, maken ons eigen eten en tappen de beste biertjes. Alles duurzaam, goed en lekker. Op alle andere plaatsen zouden ze dit bijzonder noemen. In Rotterdam noemen we dit gewoon. Daarom zijn wij Heilige Boontjes, gewoon lekker.

Bestel Heilige Boontjes voor thuis of op kantoor

We serveren niet alleen lekkere koffie in ons grand café, maar je kan Heilige Boontjes ook thuis of op kantoor drinken.