Duurzaamheid

Duurzaamheid

Heilige Boontjes en bijdragen aan een  betere  wereld

In 2015 zijn we gestart met onze missie. Namelijk het creëren van perspectief doormiddel van koffie. We hielpen al ruim 120 jongeren hun weg te vinden op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Maar naast het bieden van perspectief werken we ook aan een aantal andere doelen. Zo staat Heilige Boontjes voor eerlijke handel en werken we alleen met gecertificeerde producten.

Onze inkopers zijn aangesloten bij de belangrijkste keurmerken en belangenorganisaties zodat we zeker weten dat de mensen die betrokken zijn bij het verbouwen van de koffie ook een beter perspectief hebben.

GLOBAL COMPACT CODE

Om er zeker van te zijn dat onze koffie onder eerlijke omstandigheden wordt verbouwd, werken onze inkopers  samen met partijen die zich hebben verbonden aan de Global Compact Code. Deze richtlijnen (opgezet door de Verenigde Naties) zijn opgesteld om zaken als kinderarbeid en corruptie tegen te gaan en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en zorg voor het milieu.

Biologische Fairtrade koffie

Onze gecertificeerde Biologische Fairtrade koffie is een absolute kwaliteitskoffie die zowel een biologische als ook een Max Havelaar/Fairtrade certificering heeft. Dit wil zeggen dat er bij de teelt geen pesticiden en kunstmest gebruikt zijn en dat de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn koffie heeft gehad.

Oxfam Novib

Onze inkopers  dragen bij aan een wereld zonder armoede. Niet door zomaar geld te geven, maar als bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen in ontwikkelingslanden een klein krediet. En daarmee de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance zet zich in voor een duurzame productie van o.a. koffie. Gecertificeerde boerderijen en plantages moeten aan vele eisen voldoen, voordat zij het logo mogen dragen. De eisen hebben betrekking op natuurbehoud, bosbeheer en waterbehoud en zorgen er ook voor dat werknemers minstens een minimumloon ontvangen en recht hebben op goede secundaire voorwaarden.

Klimaatdoelen

Ook wil Heilige boontjes zich verbinden aan klimaatdoelen, zo is onze bedrijfswagen uitgerust met de laatste milieuvriendelijke snufjes.  We recyclen ons karton en papier en gebruiken bij bouwtechnische werkzaamheden zoveel mogelijk gerecycled materiaal.

100% circulaire koffie

Samen met onze partners van Maas zijn we dit jaar gestart met het verzamelen van koffiedroes. Onze jongens en meiden rijden langs de klanten waar HB of Maas automaten staan en nemen de gebruikte koffie mee. Wij leveren dat op onze beurt door aan het bedrijf SUEZ die er op haar beurt serviesgoed van maakt. Zo is een kopje koffie van HB altijd 100% circulair