Koffie beweegt en verbindt ons allemaal

Geplaatst op

Zowel mentaal als fysiek, biedt koffie voor vele van ons de helpende hand in het dagelijks leven.

Bij Heilige Boontjes schenken we koffie waarmee we eerlijke kansen bieden voor diegene die dat het hardste nodig hebben. Dit bakkie geeft daarnaast niet alleen energie, maar heeft ook gezondheidsvoordelen, daar vertel ik je graag meer over!

Lees hieronder verder.

Vriendelijke groet,

Barista Jochem

Gezondheidsvoordelen koffie

Onze relatie met koffie is aan het veranderen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de positieve impact die koffie met zich meebrengt.

Antioxidanten

Koffie bevat essentiële antioxidanten die weerstand bieden tegen ziekten. Sterker nog koffie is de grootste bron van antioxidanten in het westerse eetpatroon.

Vitamines en mineralen

Hoewel een kop zwarte koffie slechts 1 calorie heeft, bevat het een
noemenswaardige hoeveelheid voedingsstoffen. Zoals B-Vitamines, kalium, magnesium, foliumzuur en fosfor.

Voedingsvezels

Een deel van de voedingsvezels uit koffiebonen komen terecht in ons kopje. Deze oplosbare vezels helpen bij de spijsvertering en zijn belangrijk voor de darmgezondheid.

Cafeïne

Het is algemeen bekend dat koffie je wakkerder maakt en energie geeft. Dit komt door het effect van cafeïne. Dit stofje verbetert je geheugen, reactiesnelheid, alertheid, humeur en sportprestaties.

Vocht

Het is een fabel dat koffie uitdroogt. Daarom mag je koffie meetellen bij de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water. Bonus!

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

3 tot 4 koppen koffie laten je genieten van gezondheidsvoordelen, waarmee je binnen de grens blijft van de ADH cafeïne.

Gezondste zetwijze

Het stofje cafestol in koffie kan het cholesterolgehalte van het
bloed verhogen. Er is geen bezwaar tegen koffiegebruik van 3 à 4 koppen per dag. Gefilterde koffie is de gezondste keuze, espresso is een goede middenweg.

Timing

Wacht ongeveer 90 minuten na het ontwaken voordat je de eerste kop koffie drinkt. Hierdoor worden de effecten van cafeïne afgestemd op je interne lichaamsklok. Voor een goede nachtrust is het aan te raden om 4 tot 6 uur voor het slapen gaan geen koffie meer te consumeren.

Profiteer van de gezondheidsvoordelen van koffie.
Drink Heilige Boontjes koffie en bied jongeren perspectief.