Waarom smaakt een gewoon bakkie pleur bij Heilige Boontjes zo bijzonder? 

Geplaatst op
heilige boontjes koffie bakkie pleur

Waar komt de uitdrukking “bakkie pleur” vandaan?

De uitdrukking ‘bakkie pleur’ is, voor zover wij hebben vernomen, afkomstig van hardwerkende arbeiders uit de Rotterdamse haven. ‘Pleur’ komt van het Franse woord ‘pleurer’, wat huilen betekent. Een bakkie pleur wordt daarom ook wel een bakkie troost genoemd, aangezien de filterkoffie het huilen bij de havenarbeiders deed vergeten.


Een ogenschijnlijk simpel bakkie. 

Bij Heilige Boontjes weten we wel beter en proberen het imago van een ‘gewoon bakkie pleur’ te veranderen naar een bijzonder goed smakende bak filterkoffie. 

Dit doen we door een vers gebrande Ethiopische koffieboon te selecteren die zorgt voor een zachte en subtiele smaak. Door middel van een testfase is de smaak van ons bakkie pleur verbeterd. Dankzij een preciezere verhouding en aangepaste maalstand, komen de koffiebonen nu echt tot zijn recht. Voor elke nieuwe pot koffie malen we de bonen vers. Door een kop Heilige Boontjes pleur vervolgens te serveren in een voorverwarmde mok geniet je nog langer van je welverdiende bakkie. 

Natuurlijk noemen ook wij dit een ‘gewoon bakkie pleur’

Ben jij een liefhebber van zwarte koffie? Probeer het Heilige Boontjes bakkie pleur bij je volgende bezoek aan de Heillige Boontjes en laat je verrassen. Al bekend met onze pleur? Probeer dan het bakkie Roffa eens! 

Drink je thuis ook Heilige Boontjes Koffie?

Geniet ook thuis van een lekker bakkie pleur. Bestel je koffie in onze webshop en bied jongeren perspectief

Groetjes, Barista Jochem

Koop onze koffie in onze webshop