SROI Verplichting binnen een aanbesteding Rotterdam, Regio Rijnmond, Haaglanden, Drechtsteden of andere plek in Nederland?

Geplaatst op

Drink Heilige Boontjes koffie, bied jongeren perspectief en voldoe aan je SROI verplichting!

 

Wat is Social Return?

Social Return, ook wel Social Return On Investment (of SROI), betekent het creëren van maatschappelijke meerwaarde door het stellen van eisen en voorwaarden bij inkoop, met als doel het bevorderen van arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Rotterdam SROI

De gemeente Rotterdam stelt dat bedrijven die een opdracht willen doen voor de gemeente Rotterdam, in sommige gevallen (in)direct een bijdragen moeten leveren aan arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen. Zo krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op een baan.

Mogelijkheden Social Return

·       Arbeidsparticipatie

·       Arbeidsontwikkeling

·       opdracht sociale werkvoorziening of sociaal ondernemer

·       maatschappelijke activiteiten

Waarom SROI (Social Return)?

Organisaties worden gestimuleerd om op een verantwoorde en betrokken manier met hun omgeving om te gaan. Met SROI laten opdrachtgevers hun investering maatschappelijk renderen en dragen leveranciers bij aan werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarom kan je aan de SROI-verplichting voldoen bij Heilige Boontjes.

Al vele jaren zet Heilige Boontjes zich in voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dit doen we niet zonder succes. In de afgelopen jaren heeft de Heilige Boontjes als meer dan tweehonderd jongeren ondersteund waarvan 90% naar een opleiding of betaalde baan.

Reden genoeg om bij Heilige Boontjes Koffie ook eenvoudig te kunnen voldoen aan je SROI-verplichting. Hoe? Dit is heel eenvoudig. Bestel jouw koffie voor op de zaak in onze webshop of drink onze koffie op een event. Boek een inspiratie sessie of investeer direct in een traject van een jongere. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden om aan de SROI verplichting te voldoen bij Heilige Boontjes of direct een aanvraag doen?