Meet Samantha, oud-deelnemer van Heilige Boontjes.

Geplaatst op

In juni 2020 ben ik gestart met mijn traject bij Heilige Boontjes. Midden in Corona tijd, dus er waren periodes dat we open waren, maar ook dat we weer dicht moesten. Dat was wel lastig.

Ze vertelden, als ik iets wilde, dat ook zeker zou gaan lukken

Ik had me voorgenomen om te beginnen met het traject omdat ik het gevoel had dat ik meer van mijn leven moest maken. Ik heb lange tijd niet thuis gewoond bij mijn ouders en ben vaak in instellingen verbleven. Daar heb ik ook mijn praktijkverklaring gehaald, maar ik ging
daarna niet meer naar school. Mensen in mijn omgeving hebben altijd gezegd: dat kan jij toch niet…..waardoor ik dat ook zelf ben gaan geloven!

Uiteindelijk ben ik begeleid gaan wonen en belandde ik bij Heilige Boontjes, omdat mijn jongerenconsulent dat voor mij een geschikte plek vond.

Ik had het hier meteen naar mijn zin. De mensen waren leuk en de sfeer was positief. Ik kreeg vaak feedback en ook dat was meestal positief. Rodney en andere mensen vertelden mij vaak dat ik goed bezig was. En ze vertelden mij bij Heilige Boontjes, dat als ik iets wilde, dat ook zeker zou gaan lukken!

Ik werd zelf ook een stuk positiever door dit allemaal en kreeg meer zelfvertrouwen.

Ik hou er van om mensen te helpen

Na ruim een jaar hier geweest te zijn, heb ik besloten dat ik toch naar school wilde! Ik ben op het MBO 1 gestart met de opleiding assistent dienstverlening. Ik had moeite met het vinden van een goede stageplek, daardoor liep ik wat vertraging op. Gelukkig vond ik toch een leuke plek en rondde mijn opleiding in 1,5 jaar af met goede cijfers!

Ik ging door naar MBO 2, helpende zorg en welzijn. Die opleiding doe ik versneld, in 1 jaar. Ik sta er goed voor en zoals het er nu naar uit ziet, slaag ik cum laude! Daarna wil ik naar MBO 3, Verzorgende IG. En als ik dat gehaald heb, ga ik naar MBO 4 en word ik verpleegkundige, dat is mijn doel! Ik hou ervan om mensen te helpen met wat ze niet zelf kunnen en om mensen te laten lachen, ook al zit je in de ellende.

Het is zeker niet altijd makkelijk, maar als je 100 % focus op je doel hebt en niet opgeeft, dan kun je alles wat je wilt! Ik wilde aan mezelf bewijzen dat ik het wel kan en volgens mij lukt dat aardig! Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt en zou jongeren het advies willen geven:
Niet twijfelen, gewoon doen! Luister naar je hart. Laat niemand zeggen dat je iets niet kunt, met 100 % inzet lukt het echt!


Drink Heilige Boontjes Koffie en bied jongeren perspectief. Bestel jouw koffie voor thuis en op de zaak in onze webshop.