Hier En Daar

Hier En Daar

Hier en Daar koffie focust op het creëren van positieve impact in zowel Afrika als Nederland. In tegenstelling tot de traditionele koffieketen, waarin er veel tussenpartijen zijn die allemaal winst willen maken, koopt Pure Africa direct de koffiebonen in bij lokale koffieboeren in Afrika. Hierdoor blijft er veel meer waarde in de keten en kunnen de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun product.

Hier en Daar koffie rendeert op alle vlakken. Het brengt niet alleen maar economische voordelen, maar ook sociale voordelen. Voor zowel Nederland als Afrika. Zodra de koffiebonen in Nederland zijn worden de bonen gebrand en verpakt als dagbesteding van gedetineerden in Veenhuizen. Zo krijgen ook zij weer een actieve rol binnen de arbeidsmarkt. Daarna worden de bonen gebracht bij naar Rotterdam, waar de koffie wordt verkocht en geschonken in Grand Café de Heilige Boontjes door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor elke kilo Hier en Daar koffie dat wordt verkocht, wordt er 1 euro geïnvesteerd in microkredieten voor de lokale boeren in Afrika. Deze financiële steun stelt de boeren in staat om hun koffieplantages kunnen door ontwikkelen en zo hun levensomstandigheden te verbeteren.

Met Hier en Daar koffie geniet je niet alleen van een heerlijke kop koffie, maar draag je ook bij aan een positieve verandering in zowel Nederland als Afrika.